Vyrobeno s láskou v České republice.

Recept na mrkváč

Mrkvový dort patří všeobecně mezi ty nejoblíbenější a receptů je všude spousta. Ale když už jsem se pustila do pečení, tak se s vámi podělím o ten můj. :)

Všechno jedu na míru hrnku. Zmíněné množství mi skvěle vyšlo na koláčovku o průměru 21 cm.

(Konkrétně tuhle: http://www.varimvatelieru.cz/zapekaciakolacovemisy/kolacova-misa-lecba-lesem-2/ )

Ingredience:

Těsto:

2 hrnky polohrubé mouky

4 vejce

1 a čtvrt hrnku oleje 

1 a čtvrt hrnku třtinového cukru

2 pytlíky vanilkového cukru

2 lžičky jedlé sody

2 lžičky kypřícího prášku do perníku

1/2 lžičky soli

3 hrnky nastrouhané mrkve (já jí strouhám na hrubo)

1 hrnek vlašských ořechů

 Poleva:

400 gramů pomazánkového másla (odpovídá dvou balením)

1,5 hrnku moučkového cukru

šťáva z 1 citronu

Postup:

Vyšleháme vejce s cukrem. Přidáme suché přísady a olej a promícháme. Nakonec přimícháme nastrouhanou mrkev a ořechy. Já ořechy nijak nedrtila, dala jsem tam celé půlky a krásně v tom křupou. Do koláčové formy dáme pečící papír a smés na to vylijeme. Pečeme cca 1h 175stupnů. Dort necháme vychladnout a potřeme polevou. (Tam jen smícháme všechny přísady. :)) Já to ještě ozdobila sušenýma brusinkama, ale asi to ani není potřeba. 

 

Zpět do obchodu